Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Snoubení vína a jídla

Snoubení vína a jídla

 Víno a jídlo k sobě patří, o tom není pochyb. Ovšem rozhodnout se, jaké víno podávat ke konkrétnímu pokrmu, může někdy působit potíže.
21. 7. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Obecně se říká, že bílé víno patří ke světlému masu a červené k tmavému. Lepší je ale rozlišovat lehkost.

Méně kořeněné pokrmy, kuřecí maso a světlé ryby skvěle doplní odrůdy Müller Thurgau, Ryzlink Rýnský či Modrý Portugal.

Vepřová krkovice, tučnější ryby či hovězí maso si žádají hutnější vína jako je Rulandské šedé, Chardonnay nebo Rulandské modré.

Ke kořeněným, aromatickým jídlům se výborně hodí Frankovka, Svatovavřinecké, Merlot či Cabernet Sauvignon.

Pokud si nejste jistí, nechte si poradit. Večeříte-li v restauraci, požádejte číšníka. Pokud chystáte večeři pro přátele, jistě vám s výběrem pomohou v nejbližší vinotéce.

REKLAMA

Přidat komentář