Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jedlé kaštany: Jak je využít v kuchyni

kastan
ZDROJ: Rocardo Gomez/Unsplash
sdílet:

Jsou krásné na pohled, voní podzimem a dají se z nich vykouzlit sladké i slané dobroty.

 
  • Jedlé kaštany se musejí před konzumací uvařit nebo upéct a oloupat.
  • Nařízněte je na špičce do kříže a vložte do vroucí vody. Vařte 7 minut a ihned oloupejte (obě slupky) a pak vařte dalších 30 minut doměkka (nebo podle receptu). Také je můžete rovnou vařit asi 45 minut.
  • Pokud jich připravujete větší množství, vyndavejte je postupně a loupejte ještě horké, po vychladnutí to totiž jde těžko.

Syrové kaštany ve slupce jsou náchylné k plesnivění i vysychání a v lednici vám vydrží maximálně dva týdny. Při koupi a před použitím zkuste jeden až dva rozkrojit. Nesmějí být uvnitř černě zabarvené ani tvrdé a vyschlé. Vařené oloupané kaštany můžete zamrazit.

Ochutnejte sladké kaštany v karamelu nebo krémovou polévku z pečených kaštanů. Příjemně vás překvapí.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč