Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak na ztracená vejce

Ztracená vejce, jinak též pošírovaná, jsou skvělá třeba na obložené chleby nebo do zeleninových salátů. Ideálně doprovázejí například uzeného lososa.
2. 12. 2008 | Autor: redakce Apetitu

Hlubokou nerezovou nebo smaltovanou pánev, případně širší rendlík naplňte vodou do výšky několika centimetrů (stačí zhruba pět) a přiveďte ji těsně pod bod varu. Poznáte to podle toho, že drobounké bublinky se celkem živě pouštějí ode dna k hladině. Vejce po jednom rozklepněte do misky. Do vody přidejte lžičku octa a vařečkou utvořte uprostřed vody vír a vložte do něj jedno vejce. Vařte tři až čtyři minuty. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a nechte je dobře okapat.

Související

8 nejoblíbenějších pokrmů z vajec

Jednu chvíli se říkalo, že způsobují vysokou hladinu cholesterolu, ale toto tvrzení je dávno vyvrácené. Naopak vejce...

Jak vařit vejce

I když si možná myslíte, že na tom nic není, ukážeme vám, jak správně vařit vejce. Na Velikonoce se vám to bude hodit!

Přidat komentář