Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na ztracená vejce

Jak na ztracená vejce

Ztracená vejce, jinak též pošírovaná, jsou skvělá třeba na obložené chleby nebo do zeleninových salátů. Ideálně doprovázejí například uzeného lososa.
2. 12. 2008 | Autor: redakce Apetitu

Hlubokou nerezovou nebo smaltovanou pánev, případně širší rendlík naplňte vodou do výšky několika centimetrů (stačí zhruba pět) a přiveďte ji těsně pod bod varu. Poznáte to podle toho, že drobounké bublinky se celkem živě pouštějí ode dna k hladině. Vejce po jednom rozklepněte do misky. Do vody přidejte lžičku octa a vařečkou utvořte uprostřed vody vír a vložte do něj jedno vejce. Vařte tři až čtyři minuty. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a nechte je dobře okapat.

REKLAMA

Přidat komentář