Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Lahůdková míchaná vejce

Lahůdková míchaná vejce

Někdo má rád vejce vypražená, jiný si naopak pochutná jen na krémově vláčných. Jak na ně, aby byl úspěch zaručený?
10. 11. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Než začnete s vařením, zjistěte, jaké variantě dávají přednost ti, pro které je chystáte. Co možná nejčerstvější vejce, v ideálním případě domácí nebo z biochovu, by měla být samozřejmostí.

  • Míchaná vejce připravujte raději v menších množstvích – klidně nadvakrát.
  • Chcete-li dosáhnout dokonale krémové konzistence, prošlehejte vejce kromě soli a pepře i se smetanou.
  • Opékejte na dostatečně velké nepřilnavé pánvi na kousku másla, na nižším až středním plameni.
  • Máte-li rádi vejce tekutější, sejměte je z ohně, ještě než zcela zatuhnou, a nechte je asi půl minuty na pánvi dojít.

Související

Velký přehled velikostí a značení vajec

Jaká pravidla platí pro vejce velikosti S, M, L nebo XL? V jakých podmínkách se chová drůbež, jejíž vejce můžeme...

Naměkko, na hniličku, natvrdo či do skla – jak nejlépe připravit oblíbená vejce?

Někdo by řekl obyčejná a jiný zase nenahraditelná. Vajíčka jsou jednou ze základních surovin, kterou máme skoro vždy v...

Přidat komentář