Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
5× rybí polévka

5× rybí polévka

Co by to bylo za štědrovečerní menu, kdyby se nepodávala rybí polévka? Báječně voňavá a horká, která sama klouže do žaludku a navnadí chuťové buňky na hlavní chod. Takové jsou všechny rybí polévky, které jsme pro vás vybrali. Ochutnejte.
16. 12. 2010

Vánoční rybí polévka


Základní rybí polévka bez výstředností, kterou na Štědrý den zvládnou uvařit i naprostí začátečníci. Lehce zahuštěný vývar s kořenovou zeleninou a krutony patří ke stálicím svátečního stolu. Možná si budete chtít přidat – jeho poctivá chuť vás dostane.

Čirá rybí polévka


Podávejte na Štědrý večer silný vývar barvy světlého čaje podle receptu Josefa Rychtra, současného šéfkuchaře zámecké restaurace Piano Nobile. Oproti obvyklým rybím polévkám se nezahušťuje a do zlatavého vývaru se místo masa vkládají bylinkové rybí knedlíčky, zvlášť uvařené v páře.

Rybí polévka s krutonky


Rychlá, jednoduchá a zdravá rybí polévka má i další plus. Z jednoho základu totiž přidáním několika dalších surovin připravíte další tři varianty – skotskou, francouzskou nebo thajskou. Pokud dáte na Vánoce přednost klasice, vyzkoušejte je alespoň jako rychlou večeři v novém roce.

Krémová rybí polévka


Chcete ctít tradici, ale polévka z kapra není nic pro vás? Uvařte si hustou, krémovou polévku, ve které místo mlíčí plavou kousky uzeného lososa a krevety. Do základu se přidává pórek, který v kombinaci se smetanou zajistí jemnou, nerušivou chuť.

Rybí polévka


Raději ze skříně vytáhněte ten největší hrnec – této polévky nebudete mít nikdy dost. Vychytávka šéfkuchaře Dalibora Navrátila spočívá v tom, že jikry a mlíčí se před vložením do polévky povaří ve sladkokyselé marinádě z vína, octa, cukru a soli.

Související

Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky

Kaldoun je staročeská krémová polévka s drůbky, nudlemi a knedlíčky. Není úplně bezpracná, ale výsledek (obzvlášť pro...
REKLAMA

Přidat komentář