Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak jednoduše oloupat kokosový ořech

Zima patří tropickému ovoci, ostatně málokomu chyběly na vánočním stole pomeranče, mandarinky, ananas či právě kokos. Mandarinky oloupete, ananas okrájíte, ale co s kokosem? Kladívko? Pilku? Víme, jak se do něj nejsnadněji dostat!
7. 1. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Pokud se kokosovým ořechům v obchodě obloukem vyhýbáte, protože vám jejich oloupání přijde jako nesplnitelný úkol, přečtěte si naše tipy a podívejte se na naše video. Získat kokosovou dužinu totiž není nic těžkého a zvládne to každý. Podívejte se na naše video, ukážeme vám, jak kokosové ořechy snadno zpracovat!

Jak vybrat kokos?

  • Uvnitř dobrého kokosu by vždy měla být kokosová voda. Abyste zjistili, zda ji opravdu obsahuje stačí kokosem zatřepat.
  • Skořápka kokosu musí být neporušená a nesmí na ní být známky plísně.

Borůvková kaše

Voňavou kombinaci borůvek s kokosem a vanilkou si zamilujete!

Jak postupovat při loupání kokosu?

  1. Nejdříve ostrým nástrojem (třeba šroubovákem) proražte 1 ze 3 otvorů. Vyberte ten, který kryje pouze tenká blána.
  2. Kokosovou vodu zachyťte do sklenice. Určitě ji nevylévejte, obsahuje spoustu vitaminů a minerálů.
  3. Kokosový ořech vložte na mřížku do trouby vyhřáté na 200 °C. Nechte v ní kokos 15 minut. Skořápka by měla prasknout. 
  4. Skořápku sloupněte. Pokud to nepůjde, pomozte si kladívkem.
  5. Vnitřní hnědou slupku okrájejte nožem či škrabkou. 
  6. Bílou dužinu můžete rovnou konzumovat. Nakrájený či strouhaný kokos můžete použít při vaření či pečení.
     

Související

Rostlinná mléka

Čím dál tím více lidí zjišťuje, že mají na laktózu intoleranci. Některým kravské mléko nechutná, či jej pro svůj...
Kokos je oblíbený v polévkách i dezertech

Kokos je oblíbený v polévkách i dezertech

Kokos je dobrota, která vaše pokrmy zahalí pod zasněženou peřinu. Kokos opékejte, kokosem zdobte a voňavým mlékem...

Přidat komentář