Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezona: kadeřávek

kadeřávek
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Na první pohled vypadá kadeřávek čili kapusta kadeřavá neboli jarmuz obyčejně, ale dušený a ochucený nebo zadělávaný se hodí i k lahůdkám typu losos, koroptev či uzený jazyk.

 

Na rozdíl od kapusty netvoří hlávky, ale kadeřavé listy. Tahle mrazuodolná kapusta se dá pěstovat i ve velkých květináčích. Máte-li tedy aspoň balkon a chcete si napřesrok pochutnávat na vlastní produkci, zapište si do diáře, že máte už mezi dubnem a červnem zasít. Pokud rostlina před sklizní promrzne, budou listy lépe chutnat. Listy sklízené za mrazu nechte vždy pomalu roztát v chladnější místnosti. Vařte je, až rozmrznou. Dobré listy nejsou zažloutlé.

Kadeřávek vám bude – stejně jako hlávková kapusta – chutnat jako příloha k masu i samostatně jako hlavní přísada, například s kozím sýrem a těstovinami. Výborný je ve vydatných polévkách. Můžete jej také zapéct spolu se slaninou a bramborami, získáte báječnou zimní večeři.

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč