Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
5× zeleninová polévka

5× zeleninová polévka

Po vydatném vánočním hodování nastal ten nejlepší čas dopřát si jídla, která vás zasytí, ale přitom jsou lehká. Uvařte si polévky, které hrají všemi barvami, jsou plné zdravé zeleniny a báječně vás prohřejí.
11. 1. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Skvělé chuti docílíte pečlivým orestováním zeleninového základu, ve kterém by neměla chybět nadrobno nasekaná cibulka. Všechny polévky můžete připravit jako vegetariánské, stačí jen dodržet dvě pravidla – osmahnutý základ zalít zeleninovým vývarem a nepřidávat žádnou uzeninu ani maso. Dochuťte je kvalitní sójovou omáčkou a bylinkami. O zjemnění se postará máslo nebo smetana.

Zimní minestrone


Klasická italská polévka, tentokrát v zimní verzi s konzervovanými rajčaty, kapustou a fazolemi. Každý ji vaří trochu jinak a je jen na vaší fantazii, jestli ji doplníte dalšími druhy zimní zeleniny, nebo například těstovinami.

Milionová polévka


Zachrání vás, když se vám nechce vařit, ale pečivo se sýrem vás neuspokojí. Chuť jí dodá na másle osmahnutá kořenová zelenina, sytost rozmíchané vajíčko a dětská krupička. Polévku dozdobte sekanou petrželovou natí a prostírejte.

Hrášková polévka


Jasně zelená barva této polévky evokuje jaro i v nejmrazivější zimě. Svěží je nejen její vzhled, ale především chuť – o tu se stará sladký hrášek i výrazná máta.

Rajčatová polévka


Polévky z rajčat jsou miláčky publika, a to nejen v létě. Dobijte si energii zeleninovým krémem. Pokud vám připadá příliš fádní, dozdobte ho hoblinkami parmazánu.

Karotková polévka


Hladká polévka z pasírované mrkve nemusí chutnat jako dětská výživa. Do oddělení pro dospělé ji posune pikantní koření v čele s chilli, zázvorem a koriandrem.

Související

Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky

Kaldoun je staročeská krémová polévka s drůbky, nudlemi a knedlíčky. Není úplně bezpracná, ale výsledek (obzvlášť pro...

5 triků, jak zachránit nepovedenou polévku

Postupovali jste podle receptu, a přesto výsledná polévka není chuťově povedená? Nepropadejte panice, s troškou...

Zahřejte se tradičními českými polévkami

Známé české pořekadlo tvrdí – polévka je grunt. I my se hlásíme k tomu, že polévka je základem poctivé kuchyně a...

Přidat komentář