Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Sytá zimní večeře: fazolová polévka

Hřejivé fazolové polévky výborně chutnají a zasytí i největší jedlíky. Můžete je připravit jako rychlou zimní večeři. S ošatkou čerstvého chleba budou báječné i jako skvělý sobotní oběd.
31. 1. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Na klasickou italskou polévku minestrone existuje spousta receptů. Vyzkoušejte naši zimní variantu s drobnými fazolkami cannellini, rajčaty a kořenovou zeleninou. Opečte k ní krutony s bazalkovým pestem, a máte lahůdku nejen k zimní večeři.

Dostali jste chuť na jemnou krémovou polévku? Dejte si smetanovou z máslových fazolí. Skvěle ji doladí dokřupava opečená pancetta.

Vyhrajte si s kořeněnou fazolovou polévkou a dejte do ní různé druhy fazolí i pořádnou hrst sekaných lístků koriandru. Nebojte se ani pikantního zázvoru – jeho výraznou chuť zjemní kokosové mléko.

Pokud milujete poctivé guláše, vydatná fazolová polévka s uzeným kuřetem vás nezklame. Kombinace rajčat, papriky a pikantní klobásky se zkrátka nikdy nepřejí.

Chcete vařit polévky ze sušených fazolí, ale nevíte, jak na ně? Poradíme vám.
 

Připravila Jana Kopřivová

Související

5 večeří na zahřátí

Současné mrazivé teploty sahající hluboko pod nulu přejí spíše než salátům teplým hlavním jídlům. S více denními...

Přidat komentář