Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Koření pěti vůní využijete v asijské kuchyni

Koření pěti vůní využijete v asijské kuchyni

Narazili jste v receptu na koření pěti vůní? Sluší masům připravovaným na asijský způsob, především nevýraznému kuřecímu. Jeho základní chuť tvoří badyán.
10. 3. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Vůně Asie


Koření pěti vůní nebo také směs pěti koření se používá po celé jižní Číně a ve Vietnamu k ochucení drůbeže, vepřového i dalších druhů masa. Základní směs zde většinou obsahuje mletý badyán, fagaru, skořici, fenykl a hřebíček. Někdy jsou doplněny ještě kardamomem, zázvorem a lékořicí. V chuti a vůni by měl dominovat badyán.

Kde nakoupit


U nás koření pěti vůní koupíte v supermarketu od značky Kotányi, a to ve skleněné kořence, nebo v potravinovém oddělení Marks & Spencer pod názvem Five Spices. Koření pěti vůní mají samozřejmě i ve specializovaných obchodech, jako je Koření od Sindibáda (www.koreni-sindibad.cz), Koření od Samuela (www.koreni-samuel.cz), Obchod s kořením v Haškově ulici (www.cajkorenikava.cz) či Koření od Antonína (www.koreni.cz).

Připravila Kateřina Švejdová

Související

Barevné a svěží závitky

Letní závitky rozhýří vaši kuchyň pestrými barvami čerstvých bylinek a jemně pokrájené zeleniny zabalené v rýžovém...

Přidat komentář