Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Na Zelený čtvrtek jezte špenát a jarní bylinky

Na Zelený čtvrtek jezte špenát a jarní bylinky

Dnes je Zelený čtvrtek. Den, kdy bychom si měli dát něco zeleného a jarně svěžího. Vyzkoušejte naše recepty.
21. 4. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Špenát a kopřivy


K Zelenému čtvrtku patří již tradičně špenát a kopřivy. Nezáleží na tom, v jaké podobě se na vašem talíři zazelenají. Špenát můžete jíst i syrový v salátu s lehkou zálivkou. Kopřivy raději spařte horkou vodou a tepelně upravte.

Luštěniny


Kromě zelených listů jsou pro dnešní oběd nebo večeři vhodné také luštěniny. Dejte si je například jako lehký salát nebo vyzkoušejte náš recept na klasiku českých kuchařek – hrachovou polévku. Svou barvou se Zeleným čtvrtkem ladí výborně.

Jidáše


Ze sladkostí se na Zelený čtvrtek pekly jidáše. Toto pečivo s medem svým tvarem připomíná provaz, na kterém se oběsil Jidáš za svou zradu Ježíše.

Recepty pro Zelený čtvrtek:




Související

5 tipů, jak ozdobit velikonočního beránka

Velikonoce jsou svátky hrající všemi barvami. Vzduch je prosycen vůní přírody probouzející se po dlouhé zimě, domov...

Přidat komentář