Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak připravit domácí citronový krém

Jak připravit domácí citronový krém

Citronový krém je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků z lineckého těsta. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami. Jeho domácí verze je však velmi lahodná.
2. 5. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Příprava domácího citronového krému


Vyrobte si svůj domácí citronový krém: do ohnivzdorné mísy dejte 100 g nakrájeného másla, 330 g krupicového cukru, jemně nastrouhanou kůru (jen žlutou část, bílá je hořká) a vymačkanou šťávu z velkého biocitronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr. Sejměte z hrnce, přidejte dvě prošlehaná vejce a jeden žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut. Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout.

Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím uzaviratelné sklenice a skladujte ho v lednici.

Stejným způsobem můžete připravit také pomerančový krém. Jen citron zaměňte za jeden menší chemicky neošetřený pomeranč.


Související

Šlehejte krémy a ‚pečte‘ bez pečení

Šlehejte krémy a ‚pečte‘ bez pečení

Už za deset dní rozvoní kuchyni rybí polévka a kapr s bramborovým salátem. Předtím však ještě věnujte čas vánočním...

5 tipů, jak ozdobit velikonočního beránka

Velikonoce jsou svátky hrající všemi barvami. Vzduch je prosycen vůní přírody probouzející se po dlouhé zimě, domov...

Komentáře

Obrazek uzivatele
Domácí krém je jistě fajn, ale co dělat, když nechce zhoustnout?
Obrazek uzivatele
Milá Petro, šlehat, šlehat a trpělivě šlehat nad vodní párou. :)
Obrazek uzivatele
Moc dekuji za tento clanek pecu zrovna narozeninovy dort a citronovy krem mi chybel az do teto chvile. Dekuji.

Přidat komentář