0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

2x jinak: sardelky

jednohubky s ančovičkami
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Že patří jen k ochucení těstovin? Vyvedeme vás z omylu.

Sardelky patří k přísadám, které obsahují dokonalou pátou základní chuť, tzv. umami. Využijte toho v následujících jídlech.

Cibulový koláč s olivami a sardelkami

Na 2 lžících olivového oleje opékejte 4 velké cibule nakrájené na plátky asi 10 minut. Přidejte po 1 lžíci třtinového cukru a balzamikového octa a míchejte ještě minutu. Na plech rozložte vyválené listové těsto (250 g), poklaďte cibulí, hrstí černých oliv a pokrájenými 4–6 sardelovými řezy.

Těstoviny s brokolicí a sardelkami

Uvařte 400 g těstovin dle návodu na obalu. Na poslední 2 minuty přidejte růžičky ze 2 brokolic. Slijte, ale naběračku vody uschovejte. Prošlehejte 60 ml panenského olivového oleje, 2 stroužky drceného česneku, 1 lžíci strouhané kůry z biocitronu a 2 lžíce citronové šťávy a 6 sardelových řezů, pokrájených nadrobno, osolte a opepřete. Promíchejte s těstovinami a brokolicí a trochou vody z vaření. Podávejte s parmazánem.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč