Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

2x jinak: sardelky

jednohubky s ančovičkami
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Že patří jen k ochucení těstovin? Vyvedeme vás z omylu.

Sardelky patří k přísadám, které obsahují dokonalou pátou základní chuť, tzv. umami. Využijte toho v následujících jídlech.

Cibulový koláč s olivami a sardelkami

Na 2 lžících olivového oleje opékejte 4 velké cibule nakrájené na plátky asi 10 minut. Přidejte po 1 lžíci třtinového cukru a balzamikového octa a míchejte ještě minutu. Na plech rozložte vyválené listové těsto (250 g), poklaďte cibulí, hrstí černých oliv a pokrájenými 4–6 sardelovými řezy.

Těstoviny s brokolicí a sardelkami

Uvařte 400 g těstovin dle návodu na obalu. Na poslední 2 minuty přidejte růžičky ze 2 brokolic. Slijte, ale naběračku vody uschovejte. Prošlehejte 60 ml panenského olivového oleje, 2 stroužky drceného česneku, 1 lžíci strouhané kůry z biocitronu a 2 lžíce citronové šťávy a 6 sardelových řezů, pokrájených nadrobno, osolte a opepřete. Promíchejte s těstovinami a brokolicí a trochou vody z vaření. Podávejte s parmazánem.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...