Šálek lahodného čaje povzbudí mysl. Co takhle povzbudit také vaše chuťové buňky? Máme pro vás tři inspirativní nápady, jak využít čajové lístky při přípravě jídla.
1. Zelené sušenky
Skvělý způsob, jak dodat sušenkám neobvyklou barvu, čajovou příchuť a dávku antioxidantů. Pro pečení je vhodný čaj matcha, který se prodává rozemletý na jemný prášek. Stačí přimíchat jednu lžičku do těsta na sušenky (recept), a budou se dít věci.
2. Ovesná kaše se zeleným čajem
Namočte ovesné vločky místo do čisté vody do výluhu ze zeleného čaje. Pak už jen připravte ranní müsli, jak jste zvyklí. Vyzkoušejte třeba vločkovou snídani podle Apetitu s ovocem a oříšky (recept).
3. Muffiny s čajem
Zkuste vyluhovat aromatický čaj Earl Grey v mléce a přidejte ho do těsta na muffiny. Silný výluh ochutí muffiny tak, že jste lepší nejedli (recept)!