3 snadná jídla s květákem

sdílet:
Květák je skvělý v hlavní roli i jako součást rafinovaných pokrmů. Máme pro vás tři snadné recepty, díky kterým zapomenete na ohranou klasiku.

Květákové know-how


Květák si můžete dopřávat, jak často chcete. Obsahuje vlákninu, draslík, vápník a hořčík. Možná vás překvapí, že je v něm stejné množství vitaminu C jako v pomerančích.

Při nákupu vybírejte pěkné bílé hlávky bez zažloutlých míst nebo hnědých fleků. Květák by měl být na dotek hezky pevný a tvrdý. Doma ho dejte do lednice nebo na chladné místo.

Před zpracováním květák ponořte do osolené vody, vyplavíte tak broučky a mušky, kteří v něm mohou být. Na trzích jsou někdy k dostání barevné odrůdy květáku. Pusťte se s chutí i do nich: žlutý obsahuje vitamin A, ve fialovém jsou antioxidanty anthokyany.

Uvařte si květák: recepty na 3 snadná jídla




Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit