0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 tipy, co se zbylým kuřetem

3 tipy, co se zbylým kuřetem
sdílet:
Zůstalo vám od nedělního oběda pečené kuře? Je úplně jedno, jestli máte prsíčka nebo stehýnka. Máme pro vás nápady, jak zužitkovat všechno.

1. Letní salát s pečeným kuřetem


V pekáčku smíchejte 500 g očištěných a omytých brambor (větší přepulte) s 2 lžícemi olivového oleje, osolte a dejte péct do trouby na 50 minut na 200 °C. Mezitím povařte 2 minuty v horké vodě 100 g mraženého hrášku, slijte a propláchněte ho studenou vodou. Prošlehejte 2 lžičky hrubozrnné hořčice, 2 lžíce olivového oleje, trochu citronové šťávy a osolte. Brambory nechte trochu zchladnout a poté je promíchejte se zálivkou. Přidejte pokrájené pečené kuřecí maso z prsou, 50 g polníčku, hrášek a vše ještě jednou promíchejte.

 

2. Kuřecí wrap s omáčkou hoisin


V mikrovlnce ohřejte 4 kukuřičné tortilly (předtím je trochu pokropte vodou). 1/2 salátové okurky rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je na talíř spolu s 4 najemno nakrájenými jarními cibulkami a 100 g natrhaného kuřecího masa. Každou z tortill potřete omáčkou hoisin a naplňte ji zeleninou a masem. Zabalte a podávejte.

 

3. Kuřecí quesadilla


Vezměte 2 kukuřičné tortilly, jednu z nich potřete 2 lžícemi rajčatové salsy, rozprostřete na ni 215 g červených fazolí z konzervy (slitých a lehce rozmačkaných), 1 nasekanou jarní cibulku, 100 g kuřecího masa a 100 g strouhaného vyzrálého čedaru. Posypte hrstí čerstvého koriandru. Přiklopte druhou tortillou a opečte na troše oleje z obou stran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč