Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak péct dokonalé dortové korpusy

Jak péct dokonalé dortové korpusy

Korpusy, koláče a lité buchty se občas neupečou tak, jak by měly. Přehledně jsme pro vás shrnuli nejběžnější příčiny problémů.
6. 6. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Vyklenutý vršek


  • Moc horká trouba.
  • Forma byla v troubě moc vysoko.

Propadlý střed


  • Málo zahřátá trouba.
  • Příliš brzy jste otevřeli dvířka.
  • Nedostatečně dlouhá doba pečení.

Nerovnoměrný povrch


  • Těsto nedostatečně srovnané do formy.
  • Nerovná mřížka v troubě.

Těsto utíká z formy


  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Příliš malá či nízká forma.

Dírkovaná struktura


  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Špatně promíchaná mouka a kypřidlo.

Příliš tmavé okraje


  • Použili jste formu s černým vnitřkem. Příště zkuste světle či stříbrně zbarvenou.

Připravila Stanislava Moravcová ml. Vyšlo v časopise Apetit.
REKLAMA

Přidat komentář