Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na to: domácí bazalkový olej

Jak na to: domácí bazalkový olej

Z vůně bazalky se vám zatočí hlava. Bazalkový olej má mnohostranné využití. Připravte si ho spolu s námi.
7. 6. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Příprava


Zahřívejte pět minut 300 ml olivového oleje s hrstí bazalkových lístků. Nechte 15 minut zchladnout a sceďte. Pak do oleje přidejte pastu, kterou připravíte rozmixováním 2 hrstí bazalky se 2 lžícemi oleje.

Použití


Aromatický olej se hodí ke grilované rybě, do salátu s kozím sýrem nebo k dušeným kuřecím prsíčkům. Vydrží asi týden. Usazeninou ze dna pak můžete těsně před koncem grilování potřít zeleninu či ryby nebo vmíchat ke šťouchaným bramborám.

Připravila Kateřina Švejdová. Vyšlo v časopise Apetit.

Související

Bylinkový olej s rozmarýnem

Olej můžete použít k dochucení těstovinových salátů, do marinády, na zakápnutí toustu s rybičkami nebo na dochucení...
REKLAMA

Přidat komentář