Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak vykostit lososa

Jak vykostit lososa

Chystáte se podávat ryby dětem? Chcete si doma připravit tatarák z lososa? Vykostěné chlazené filety věc podstatně usnadní.
9. 6. 2011 | Autor: redakce Apetitu
  • Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí filet, opravdu výborně to funguje u lososa. Má totiž velké kosti, které jsou dobře vidět a snadno se vyndavají.
  • Jak na to? Po povrchu ryby přejíždějte prsty, lehce přitom přitlačte, když narazíte na kost, vytáhněte ji pinzetou nebo malými kleštičkami.
  • Když zrovna nemáte po ruce pinzetu, sáhněte po nožíku s krátkým plochým ostřím. Nalezenou kostičku opatrně zachyťte mezi tupou stranu ostří a nehet na palci a vytáhněte.
  • Z vykostěného masa připravte třeba tatarák (čtěte recept).

Vyšlo v časopise Apetit
REKLAMA

Přidat komentář