Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Rajčatová zavařenina

Rajčatová zavařenina

Uvařte si rajčatovou zavařeninu. Ochrání vás proti sluníčku.
27. 7. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Kůži před spálením od sluníčka ochrání lykopen, obsažený v rajčatech. Nejvíce ho mají rajčata tepelně zpracovaná, do lednice si proto nastěhujte rajčatovou zavařeninu. Stačí pak lžíce denně – v salátu, na chlebu nebo v těstovinách.

Jak připravit rajčatovou zavařeninu?


Půl kila třešňových rajčátek opláchněte, osušte a navrstvěte je spolu s 300 g krupicového cukru a lžící lehce opražených sezamových semínek do kastrůlku. Zalijte 80 ml vodky a povařte na mírném ohni, až zavařenina dosáhne té správné konzistence. Měla by být trochu tekutější, aby se dobře roztírala. Nechte trochu vychladnout a vmíchejte mátové lístky, zakápněte citronovou šťávou a nalijte do sklenic. V lednici vydrží měsíc.

Vyšlo v časopise Apetit.

Související

Kečup à la provençale

Provensálský kečup? Proč ne! Klasický hutný kečup vám sice nevznikne, na druhé straně získáte skvělý základ pro omáčky...
REKLAMA

Přidat komentář