Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Tajemství drobenkového koláče

Tajemství drobenkového koláče

Zavřete oči a zakousněte se s křupnutím do koláče ukrytého pod sotva vychladlou drobenkou.
18. 8. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Drobenka, žmolenka či posýpka je jedna z těch kouzelných věcí, které z obyčejného kusu těsta s vrstvou ovoce vytvoří královský moučník. A přitom není nic jednoduššího. Vždyť smíchat mouku, cukr a máslo zvládne každý. Připravte ingredience na oblíbený vlhký korpus s ovocem, posypte jemnou drobenkou a sledujte, jak v troubě zlátne.

Tvarohový dortík
je hotov raz dva. Jednotlivé ingredience se pečením krásně propojí a dají vzniknout celistvému dezertu. Recept na drobenkový koláč s jablky se vám bude hodit hlavně v období blížícího se podzimu. Zalézt si ke krbu, obléknout vlněné ponožky, otevřít knížku, uvařit si čaj a pojídat kousky zářijového koláče. Nemáte-li čas na přípravu těsta, jednoduše promíchejte ovoce, které máte zrovna při ruce, a schovejte ho pod drobenku. Takový koláč se ve světě honosí názvem ‚crumble‘.

3× recept na drobenkový koláč:



Připravila Lucie Perlíková


REKLAMA

Přidat komentář