Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vařit s vínem

Jak vařit s vínem
sdílet:

Víno umí posílit chuť jídla. Využijte toho. Poradíme vám, jaké víno koupit a k čemu ho použít. Upečete si třeba fenomenálního kohouta na víně?

Při nákupu vína se nesnažte ušetřit. Spoléhejte se na své chuťové pohárky. Pokud vám víno (nebo jiný alkohol, který chcete do receptu použít) nechutná, použitím koření a dalších dochucovacích složek se to nezmění. Jedině dobré suroviny vám zaručí chutný výsledek. Přitom však neplatí, že čím dražší víno, tím lepší výsledný pokrm. I s vínem, které nepatří k nejdražším, se dá v kuchyni kouzlit. Vybírejte osvědčené značky, kterých se s chutí napijete. Do jídla nepatří ani víno, které už si nějakou dobu posedělo otevřené v lednici.

Osvědčené pravidlo francouzských kuchařů zní: vařte i pijte ze stejného. Do pokrmů přidávejte totéž víno, které k němu poté hodláte podávat. Červené suché víno se skvěle hodí ke zvěřině, ale i k dušeným hovězím masům. Vynikající jsou v kombinaci s aromatickým kořením jako bobkový list, rozmarýn či jalovec. Bílé víno dá vyniknout například rybám, mořským plodům a jemnějšímu drůbežímu masu.

Hledáte skvělý recept s vínem? Ochutnejte francouzskou klasiku kohouta na víně (recept).

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč