Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ochutnejte domácí paštiku, dostane vás

Ochutnejte domácí paštiku, dostane vás

Pâté neboli paštika chutná výborně namazaná na čerstvém chlebu a ozdobená bylinkami.
8. 11. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Je těžké narazit v obchodě na paštiku, která by vyhovovala poměrem kvality a ceny. V levných paštikách byste stopu po opravdovém masu hledali těžko. Vyrábějí se mísením kůží, škrobu a drůbežích zbytků, které se oddělují od dobrého masa. Drahé paštiky sice obsahují opravdu kvalitní části masa a výrazné koření, ale nedají se kupovat pořád. Proto je vůbec nejlepší si takovou domácí paštiku vyrobit doma. Jednak víte, co jíte, a rozhodně se vyplatí i finančně.

Játrovka s jablečno-šafránovým čatní se pyšní vysokou kvalitou, o čemž svědčí i koňak, který je v základu a který se přidává pouze do opravdu dobrých paštik. Připravte se na dobrodružné zapalování koňaku na pánvi s bylinkami. Jestliže si na zapálenou paštiku netroufáte, zkuste klidnější domácí paštiku z kuřecích jater, která se setkala s úspěchem na letním Prague Food Festivalu. Srnčí paštika se skvěle hodí k probíhající sezoně zvěřiny. Získá krásnou vůni díky vonné kytičce, která sestává z tymiánu, bobkového listu, šalvěje a citronové kůry. Rozdělit ji můžete do malinkých mističek, které pak rozdáte svým hostům.

3x recept na paštiku:


Připravila Lucie Perlíková
REKLAMA

Přidat komentář