Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nejlepších receptů s mletým masem

masové kuličky z mletého masa
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Ztrácíte se v řeznictví při nákupu masa? Začněte mletým. Pokud dodržíte několik jednoduchých pravidel, budou se všichni olizovat.

Při nákupu mletého masa dejte přednost masu čerstvě umletému. U řezníka si vyberte nebo nechte ukázat konkrétní kousek a pak si ho dejte semlít (nebo si ho namelte v masovém mlýnku doma). Jedině tak máte jistotu, co přesně potom na talíři najdete. Nemáte-li možnost čerstvého mletí masa, vybírejte v obchodě jen takové, které má jasnou červenou barvu. Vaničku se zašedlým či pobledlým obsahem nechte pěkně v chladicím boxu supermarketu.

Odnesli jste si domů krásně namleté maso? Nezapomeňte, že oproti masu v celku se rychleji kazí. Zpracujte ho proto co nejdříve, nejpozději do dvou dnů od nákupu (nebo kupte maso v celku a melte ho těsně před přípravou). Ani během úpravy s ničím neotálejte: maso ochuťte, uhněťte požadovaný tvar a okamžitě tepelně zpracujte. Mleté maso můžete zmrazit. V mrazáku vydrží čtyři měsíce. Po rozmrazení ho ihned spotřebujte. Rozmrazené maso již zpět do mrazáku nepatří!

5× jídlo z mletého masa:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč