Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Na víkend: vaření s vínem

Na víkend: vaření s vínem

Víno poslouží místo vývaru a jídlu dodá nenahraditelnou kyselejší anebo nasládlou chuť.
29. 11. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Pokud se při vaření chystáte podlévat jídlo vínem a lámete si hlavu, jaké víno vybrat, nikdy neutápějte pokrmy v takovém, které by vám samotné nechutnalo. Nemusí být ani přehnaně drahé, a tak kupříkladu víno, jehož hodnota se pohybuje kolem 150 korun, by mělo vyhovovat. Máte-li oblíbené víno po ruce, už ať probublává na plotně.

Kuřecí stehna lze uvařit celá v bílém víně. Doplňte je fazolkami a servírujte s jasmínovou rýží. Ze šťávy, která se uvolní při smažení steaku, dolitím červeného vína vykouzlíte špičkovou omáčku, kterou pak hotový steak přelijete. Jehněčí ve víně odpočívá tři hodiny, proto ho začněte k obědu vařit s předstihem. Odměnou vám bude křehké maso nasáklé výrazným červeným.

3× recept s vínem:


Připravila Lucie Perlíková
REKLAMA

Přidat komentář