Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: vaření s vínem

cervene vino
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Víno poslouží místo vývaru a jídlu dodá nenahraditelnou kyselejší anebo nasládlou chuť.

Pokud se při vaření chystáte podlévat jídlo vínem a lámete si hlavu, jaké víno vybrat, nikdy neutápějte pokrmy v takovém, které by vám samotné nechutnalo. Nemusí být ani přehnaně drahé, a tak kupříkladu víno, jehož hodnota se pohybuje kolem 150 korun, by mělo vyhovovat. Máte-li oblíbené víno po ruce, už ať probublává na plotně.

Kuřecí stehna lze uvařit celá v bílém víně. Doplňte je fazolkami a servírujte s jasmínovou rýží. Ze šťávy, která se uvolní při smažení steaku, dolitím červeného vína vykouzlíte špičkovou omáčku, kterou pak hotový steak přelijete. Jehněčí ve víně odpočívá tři hodiny, proto ho začněte k obědu vařit s předstihem. Odměnou vám bude křehké maso nasáklé výrazným červeným.

3× recept s vínem:

Připravila Lucie Perlíková

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč