Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Staročeské štědrovečerního menu

Staročeské štědrovečerního menu

Chcete večeřet jako vaše prababička? Připravte si devatero chodů.
9. 12. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Jako první si dejte nějakou drobnou sladkost, třeba oplatky s medem, případně pučálku nasladko z jedné mísy. Pak nesmí chybět jáhlová, hrachová nebo bramborová, případně i rybí polévka. Po nich si vychutnejte houbová jídla, typická pro podhorské kraje, třeba kubu. Rybu si dejte, žijete-li v rybníkářském kraji nebo ve městě. Na stůl patří také ovoce, ať už sušené, nebo čerstvé – jablka, hrušky nebo švestky. Chcete-li být důslední a styloví, vyptejte se na štědrovečerní menu svého kraje pamětníků nebo v nejbližším skanzenu či místním muzeu.


Související

České Vánoce: tradice a zvyky na Štědrý den

Vánoční přípravy jsou nyní doslova v plném proudu, našimi domovy se line vůně vánočního cukroví mísící se s vůní...

Sváteční vinná klobása bez starostí

Tahle klobáska se objevuje na svátečních tabulích už přibližně 200 let a pravděpodobně na ně bude ještě dlouhou dobu...

Přidat komentář