Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ochutnejte právě teď: řapíkatý celer

Ochutnejte právě teď: řapíkatý celer

Zakousněte se do něj. V puse příjemně křupne a dodá spoustu vitaminů a chuti.
9. 1. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Při nákupu si vybírejte pevné listové růžice se žebrovanými řepíky. Vyhněte se ovadlým a popraskaným.

Vnější řapíky jsou nejvláknitější, nezapomeňte je pořádně oloupat. Nejlépe to jde příčnou škrabkou s výkyvným ostřím.

Řapíky se prodávají spolu s listy. I ty mají v kuchyně své využití. Ty tmavší použijte k ochucení vývaru, světlejší a křehké vnitřní lístky jsou vhodné zase do salátu a na posypání jídla podobně jako petrželka.

Začnete-li holdovat řapíkatému celeru, pochutnáte si, a navíc prospějete svému srdci a cévám. Dokonce pomáhá zmírnit migrénu.

Řapíkatý celer je skvělý k namáčení do dipů a omáček, tepelně upravený jako příloha k masu (například zapečený pod sýrem nebo uvařený v páře). K jeho nejlepším přátelům patří čočka, drůbež, hrušky, chilli papričky, jablka, sýry s modrou plísní a vlašské ořechy.

3× recept na dip k řapíkatému celeru:


REKLAMA

Přidat komentář