Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Na víkend: 5 dezertů pod sněhovou peřinou

Na víkend: 5 dezertů pod sněhovou peřinou

Inspirujte se zimou. Proč by měly sněhové závěje zdobit jen hory? Pořádnou sněhovou nadílku si zaslouží i sladké dezerty.
17. 1. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Bělostný sníh z bílků tvoří základ sladkého pečení. Moučníky jsou díky němu nadýchané a pusinky křehké a křupavé. Umíte sníh správně vyšlehat? Pro přípravu sněhu z bílků použijte čistou, suchou nádobu. Pro důkladné odmaštění ji můžete zlehka vytřít citronem. Při oddělování žloutků od bílků dbejte, aby se do bílků nedostala příměs žloutku. Než začnete bílky šlehat, přidejte k nim špetku soli, sody nebo vinného kamene. Bílky díky tomu zaručeně vyšleháte do nadýchaného sněhu. Začněte šlehat nejprve na nižší obrátky a postupně přidávejte rychlost. Pro přípravu zasněžených dezertů vyšlehejte bílky do pevné, husté pěny. Při vytažení tvoří metly v bělostném sněhu špičky. Povedlo se? Iluze zimní pohádky je nyní dokonalá!

5× zasněžený dezert:



Připravila Jana Kopřivová

REKLAMA

Přidat komentář