Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak vybírat tlakový hrnec

Jak vybírat tlakový hrnec

Hliníkovým papiňákům dávno odzvonilo! Dnešní hrnce jsou z kvalitní oceli a předbíhají se v počtu pojistek.
18. 1. 2012 | Autor: redakce Apetitu
  • Máte hrůzu z explozí a hrachu na stropě? Není důvod, dnešní tlakové hrnce prošly nekonečnou řadou inovací a mají spoustu pojistek. S prvními papiňáky ze 17. století mají společný už jen princip – vyšší tlak zvyšuje teplotu varu, takže úprava pokrmu je efektivnější a rychlejší.
  • Hrnec by měl být z ušlechtilé oceli, měl by disponovat alespoň třemi pojistkami, vyhovovat velikostně (při výpočtech nezapomeňte, že se smí plnit jen do dvou třetin) a měl by mít dostatečnou záruční lhůtu.
  • Před koupí si ho pořádně osahejte – jen tak přijdete na to, které zavírání vám nejvíc vyhovuje.
  • Vyvarujte se levných hrnců neznámých výrobců – v budoucnu by vás mohly čekat potíže se sháněním náhradních dílů.
  • Pokud koupíte dobrý hrnec a budete dodržovat pravidla a bezpečnostní doporučení, získáte opravdu užitečného pomocníka, protože ušetříte čas, energii, chuť i živiny. Ostatně tak už to plánoval vynálezce Denis Papin, když v roce 1679 zveřejnil studii na téma – levný a rychlý způsob, jak změkčit kosti a vařit všechny druhy masa.

Vyšlo v  časopise Apetit.
REKLAMA

Přidat komentář