Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak vybírat tlakový hrnec

Hliníkovým papiňákům dávno odzvonilo! Dnešní hrnce jsou z kvalitní oceli a předbíhají se v počtu pojistek.
18. 1. 2012 | Autor: redakce Apetitu
  • Máte hrůzu z explozí a hrachu na stropě? Není důvod, dnešní tlakové hrnce prošly nekonečnou řadou inovací a mají spoustu pojistek. S prvními papiňáky ze 17. století mají společný už jen princip – vyšší tlak zvyšuje teplotu varu, takže úprava pokrmu je efektivnější a rychlejší.
  • Hrnec by měl být z ušlechtilé oceli, měl by disponovat alespoň třemi pojistkami, vyhovovat velikostně (při výpočtech nezapomeňte, že se smí plnit jen do dvou třetin) a měl by mít dostatečnou záruční lhůtu.
  • Před koupí si ho pořádně osahejte – jen tak přijdete na to, které zavírání vám nejvíc vyhovuje.
  • Vyvarujte se levných hrnců neznámých výrobců – v budoucnu by vás mohly čekat potíže se sháněním náhradních dílů.
  • Pokud koupíte dobrý hrnec a budete dodržovat pravidla a bezpečnostní doporučení, získáte opravdu užitečného pomocníka, protože ušetříte čas, energii, chuť i živiny. Ostatně tak už to plánoval vynálezce Denis Papin, když v roce 1679 zveřejnil studii na téma – levný a rychlý způsob, jak změkčit kosti a vařit všechny druhy masa.

 

Vyšlo v  časopise Apetit.

 

Související

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Vůně kopru navozuje domácí pohodu. To je bez debat. A když maminka v hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo připravuje svou...

5 tipů pro rychlé vaření na homeoffice

Práce na homeoffice je v tuto chvíli běžná praxe pro nejednoho z nás. Při stejném objemu práce musíme najednou fungovat...

Krůtí chilli s kukuřicí

V tlakovém hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo připravíte vydatnou večeři pro celou rodinu během chvilky! Vsaďte třeba...

Rychlé marocké masové kuličky

Zahřejte se jídlem s vůní a chutí Orientu!

Rychlé letní polévky

V horku se nikomu nechce stát dlouho u plotny, a tak oceníme, když je jídlo vmžiku hotové. Polévka, připravená navíc z...

Rychlé večeře

Dokážeme vám, že uvařit skvělou večeři zvládnete i uprostřed hektického pracovního týdne.

Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami

Do chilli nemusíte šetřit s kořením. Nebojte se ani cukru, krásně vyváží kyselost rajčat.

Zelenina na pánev? Snadno a rychle

Zelenina by měla být pravidelnou součástí jídelníčku. Lidskému tělu dodává vitaminy, minerály, vlákninu a další...

Rychlý boršč

Zrychlená bezmasá varianta ruské klasiky

Rychlé hovězí s brokolicí z jedné pánve

Vše hotovo do půl hodiny! Vaření skoro bez tuku.

Přidat komentář