Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak vybrat dobrý strouhaný křen

Jak vybrat dobrý strouhaný křen

Křen prý bystří rozum. Když nemáte po ruce čerstvý kořen, dejte si ke klobáse nebo ovaru ten ze skleničky. Víme, po jakém v obchodě sáhnout.
24. 1. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Jako všechny chuťovky zavřené ve skleničce i strouhaný křen musíte nejprve ochutnat, abyste poznali, zda je mdlý, ostrý, štiplavý, divně nakyslý, smetanově jemný nebo chuťově nevábný. Napovědět vám však může etiketa. Čím vyšší koncentrace křenu, tím vyšší pravděpodobnost, že sklenička bude mít pořádný říz. Zato menší než 50% obsah křenu většinou znamená mdlou chuť. Takový křen vám slzy do očí určitě nevžene. Vybírejte osvědčené značky a dejte si pozor na nadbytek dalších přísad, například sušené mléko nebo ochucovadla a aromata.

Tip redakce: K našim favoritům patří křeny ve skleničce značky Spak, Schamel a Boneco. Ať čisté, nebo ochucené, vždy jsou jednoznačně sázkou na jistotu.

REKLAMA

Přidat komentář