Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
5 večeří: zimní těstoviny s uzeninou

5 večeří: zimní těstoviny s uzeninou

V zimě si tělo žádá výraznější, hutnější chutě. Dopřejte mu těstoviny s pořádnou porcí slaniny či špeku. Máme pro vás pět snadných receptů, na každý den v pracovním týdnu jeden.


2. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu
Tyrolský špek je specialitou oblíbenou po celé Evropě. Masovému ragú předá svoji výraznou chuť, kterou posiluje také červené víno a rajčatové pyré. Přimlouváme se za čerstvé pappardelle – mají delikátnější konzistenci a oproti sušeným těstovinám lépe nasáknou omáčku.

Těstoviny, které si dříve připravovali lidé těžce pracující na venkově nebo v továrně, jsou rychle hotové, a přitom plné chuti. Podávejte se sklenkou vína, dokonalá tečka za náročným dnem.

Z babiččiny kuchařky – uvařte si klasické jídlo se zelím. Pro výraznější chuť můžete opéct spolu s cibulí dva stroužky česneku, přidat pepř a trochu mletého římského kmínu.

I když kapusta nepatří mezi vaši oblíbenou zeleninu, v tomto jídle je úžasná. Navíc je jednou z mála českých zelenin, které mají nyní sezonu. Zkuste ji s kozím sýrem, anglickou slaninou a parmazánem.

Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky běžně dáváte a květák patří do stejné rodiny brukví.

Všechny večeře si můžete prohlédnout v galerii pod článkem.

Fotogalerie: 5 večeří: zimní těstoviny s uzeninou

REKLAMA

Přidat komentář