Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Na víkend: 6 nej jídel s křenem

Na víkend: 6 nej jídel s křenem

Staří Řekové věřili, že křen bystří rozum. Taky vám ale pořádně protáhne nos a vžene slzy do očí. Vařit s ním však stojí za to!
8. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Čerstvý křen je zdravý. Obsahuje velké množství vitaminu C, působí antibakteriálně, podporuje trávení a zbaví vás únavy. Babka kořenářka by vám na revmatismus předepsala křenové placky.

Křen se obvykle sklízí dvouletý, a to od září do listopadu a od března do května. Při nákupu v obchodě můžete narazit na vyšeptalý kořen mdlé vůně i chuti. Nejlepší je proto čerstvě vyrýpnutý ze zahrádky. Když nemáte po ruce čerstvý křen, dejte si ten strouhaný ze skleničky. Poradíme vám, jak v obchodě vybrat opravdu dobrý.

Křen (čerstvý i ve skleničce) bývá různě ostrý. Dávkujte ho proto uměřeně, s ohledem na strávníky podle citlivosti jejich jazýčků. Máme pro vás šest skvělých receptů pro inspiraci na víkendové vaření.

6× jídlo s křenem:




REKLAMA

Přidat komentář