Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak na krájení knedlíků

Knedlíky jsou pro každého kuchaře výzvou. Jednou z věcí, které mohou celou vaši práci pokazit je závěrečné krájení. Zajímává vás, jak je úhledně naporcovat?
9. 1. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Konečně jste se odhodlali k vaření domácích knedlíků a teď trnete hrůzou, zda jste si neukousli příliš velké sousto? Vždyť knedlíky dokážou potopit i zkušené kuchaře. Nebojte, pokud si vyberete správný recept, určitě se vám povedou na výbornou. Ať už se pustíte do kynutých, houskových či bramborových, důležité je, nepokazit svou práci na závěr a hotové knedlíky správně naporcovat, aby se na talíři vedle oblíbené omáčky či masa opravdu výjimaly. 

20x knedlíky pro každého

Českou kuchyni si bez knedlíků nedokážeme snad ani představit. Podávají se s oblibou k pečenému masu a omáčkám, ale...

Správný postup při porcování knedlíků

Dovařili jste právě kynutý nebo houskový knedlík? Ihned po vytažení z vody ho propíchejte, a to nejlépe špejlí, použít můžete ale i vidličku. Je důležité, aby z knedlíku odešla horká pára a ten se nesrazil. Totéž platí i pro knedlíky ovocné. Vždy také nechte knedlíky dobře okapat, aby „neoslizly“.

Jakékoli knedlíky můžete krájet velkým ostrým nožem, anebo tradiční bílou nití: Střed nitě dlouhé cca 60 cm podvlečte pod knedlík tak daleko, jak silný má být plátek. Pak konce překřižte a pořádně za ně zatáhněte. Výsledkem bude krásný plátek, za který se rozhodně nebudete stydět.

Pokud vaříte knedlíky často, zvažte koupi strunového kráječe, který nabízejí prodejny domácích potřeb. Do kráječe vložíte celý knedlík, a jednoduše ho nakrájíte na plátky celý najednou.

Menší kulaté knedlíky rozdělte dvěma vidličkami: zabodněte je zády k sobě doprostřed a pak jimi trhněte.

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

Svíčková s karlovarským, rajská s houskovým, křenová, koprovka... Bez omáček a knedlíků bychom se v české kuchyni...
Co se zbylými nakrájenými knedlíky? Připravte rodině večeři se špetkou nostalgie – knedlíky s vejci! Na tuhle lahůdku, kterou snad všichni pamatujeme z dětství, často zapomínáme. Ale věřte nám, že po delší době chutná jako mana nebeská.

Související

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Ořechy a pastinák dodají slavnostní verzi houskových knedlíků kořenitou chuť.

Kynuté knedlíky

Nadýchané knedlíky jsou tou nejúžasnější přílohou. Zkuste je třeba s naší čtenářkou Kristýnou Buksovou a jejím gulášem...

Kváskové knedlíky

Kváskové knedlíky nejsou moc nadýchané, ale v redakci i mimo ni si získaly mnoho příznivců. Skvělé jsou opečené s vejci.

Ricottové knedlíky

Tyhle knedlíky jsou podle dietoložky Karolíny Hlavaté ideální pro redukční diety.

Máslové knedlíky

Máslový knedlík (nebo nok) je skvělý k lehkým jídlům, zelenině i rybám!

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky nemusíte vařit jen s ovocem. Stačí jen udělat menší koule a dát si je můžete klidně s jemnou...

Vídeňské houskové knedlíky

Fantasticky nadýchané knedlíky skvělé ke guláši , ke kachně , nebo třeba k uzenému a nějaké skvělé omáčce .

Knedlíky z polenty

Zkuste ukoulet knedlíky jinak – z kukuřičné mouky...

Krupicové knedlíky

Omrzely se vám kynuté, bramborové i houskové knedlíky? Zkuste krupicové!

Kynuté bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky nemusí být hutné, umíme je udělat i krásně nadýchané. Zkuste to taky!

Karlovarské knedlíky

Knedlíky, k nedělnímu obědu jako stvořené. Touto přílohou ohromíte i tchyni.

Bramborové knedlíky

Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky.

Přidat komentář