Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
5 večeří: slaný francouzský koláč quiche

5 večeří: slaný francouzský koláč quiche

Jeden základ, spousta variant. Teplý koláč si dejte k večeři, a co zbude, snězte studené druhý den v práci.
10. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Křehké máslové těsto máte hotové raz dva. O náplň se postará vaše lednice. Zužitkovat můžete zbytky sýrů, uzeniny či pečeného masa od nedělního oběda. Jako pevná složka náplně se hodí i krátce povařená brokolice, květák nebo třeba cukety, papriky či rajčata. Vše zalijte smetanou s vejci, pro odlehčení můžete použít také plnotučné mléko. Smetanová varianta nám však chutná nejvíce. Inspirujte se našimi pěti nápady na slaný koláč.

Ochutnejte odlehčenou verzi klasického lotrinského quiche.

Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem, česnekem a aromatickým tymiánem.

Jedna z variant tradičního francouzského receptu, zkuste zakomponovat žampiony a pórek, chybět samozřejmě nemůže smetana a výborný sýr.

Jedna z variant slavného francouzského quiche s uzenou šunkou a sušenými rajčaty.

Koláč na slano, s pikantní čabajkou, špenátem a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína.




REKLAMA

Přidat komentář