Křehké máslové těsto máte hotové raz dva. O náplň se postará vaše lednice. Zužitkovat můžete zbytky sýrů, uzeniny či pečeného masa od nedělního oběda. Jako pevná složka náplně se hodí i krátce povařená brokolice, květák nebo třeba cukety, papriky či rajčata. Vše zalijte smetanou s vejci, pro odlehčení můžete použít také plnotučné mléko. Smetanová varianta nám však chutná nejvíce. Inspirujte se našimi pěti nápady na slaný koláč.
Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem, česnekem a aromatickým tymiánem.
Jedna z variant tradičního francouzského receptu, zkuste zakomponovat žampiony a pórek, chybět samozřejmě nemůže smetana a výborný sýr.
Jedna z variant slavného francouzského quiche s uzenou šunkou a sušenými rajčaty.
Koláč na slano, s pikantní čabajkou, špenátem a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína.
Přidat komentář