Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Na víkend: kouřem vonící uzené

Na víkend: kouřem vonící uzené

Nevíte, jak připravit lákavé kousky uzeného masa? Máme pro vás pár skvělých víkendových tipů.
17. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Uzené maso můžete využívat samostatně, nebo jako základ dalších jídel, kterým dodá neopakovatelnou chuť a vůni. Například kostičky bílé uzené slaniny patří při opékání k cibuli v základu mnohých omáček. Uzené maso můžete nakrájet také do šťávy při pečení kuřete. Kostičky uzeného jsou chutné také v bramborácích a smaženkách.

Vařené uzené


Samostatnou kapitolou jsou jídla, která jsou na uzeném přímo postavená. Dát si ho můžete pečené či vařené. Pokud si nejste jisti, zda uzené maso nejdřív uvařit, zeptejte se svého řezníka, u kterého maso nakupujete. Některé už bývá předvařené. Tato úprava je však zcela zbytečná, pokud maso pečete. K vařenému uzenému si dejte některou z tradičních českých omáček. Co třeba křenovou s houskovým knedlíkem, či povidlovou s knedlíkem bramborovým? Nebo si vyberte některý z našich receptů na oběd s kouřem vonícím masem.

6 jídel s uzeným masem:

REKLAMA

Přidat komentář