Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
3 nové nápady, jak využít luštěniny

3 nové nápady, jak využít luštěniny

Fazolemi v guláši to nekončí. Využijte potenciál luštěnin. Máme pro vás tři způsoby, jak je snadno a chutně zařadit do jídelníčku.
1. 3. 2012 | Autor: redakce Apetitu

1. Krém do těstovin


Omáčka z rajčat už vám připadá fádní? Promíchejte těstoviny s krémem z luštěnin. Ideální je červená čočka, která je velmi rychle uvařená a krásně se rozpadá. Stačí jen vybrat ten správný druh těstovin, popřípadě přimíchat do horké čočky trochu sýra, který jídlu dodá chuť a krémovou strukturu. Zajímavý je také půlený zelený hrách uvařený se sušenými houbami, majoránkou a česnekem.
Náš tip: Maccheroni s čočkovým krémem

2. Pomazánky na chleba


Neobejdete se bez výkonného ponorného mixéru, který dá pomazánkám tu správnou krémovou konzistenci. Připravit je můžete z jakýchkoli luštěnin. Uvařte je doměkka (nejlépe v tlakovém hrnci, který vše urychlí) a pak spolu s pár kapkami oleje rozmixujte dohladka. K dochucení se hodí citron, jablečný ocet, čerstvě mletý pepř, bylinky a další ingredience podle chuti.
Náš tip: Dip z fazolek azuki a červené řepy

3. Klíčky do salátů


Naklíčené luštěniny jsou šťavnaté a báječně křupou. Především jsou však plné vitaminů a enzymů. K nakličování se hodí (neloupaný) hrách, ze kterého snadno připravíte oblíbenou postní pučálku. Chutnat vám bude také naklíčená čočka, cizrna, sójové boby a drobné zelené fazolky mungo.
Náš tip: Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou

Připravila Jana Kopřivová


REKLAMA

Přidat komentář