Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak připravit pečený česnek

Jak připravit pečený česnek

Jeho pronikavá vůně je nezaměnitelná. Pro citlivky máme skvělý tip: štiplavost zmírní tepelná úprava.
13. 3. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Teplem zkrocený česnek se hodí do jídel, která by před ním jinak zděšeně uprchla (znáte třeba česnekovou zmrzlinu?). Část štiplavých látek vyprchá při nakládání či uzení. My vás naučíme česnek péct. Uvidíte, že si ho v této úpravě oblíbíte stejně jako my.

Recept na pečený česnek


Celé paličky česneku překrojte příčně napůl, ale ponechte je neoloupané. Obě řezné strany potřete zlehka olivovým olejem a zabalte do alobalu. Pečte na plechu nebo v menším pekáčku při 200 stupních. Asi za čtvrt hodiny se česnek rozvoní a začne zlátnout. Upečená dužina změkne a dá se ze slupek snadno vymáčknout. Skvělá je na dochucení pomazánek, zálivek, do bramborového pyré nebo jen tak na opečený plátek chleba.

Připravila Jana Kopřivová

Související

Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

Čtenářka Martina Porubcová nám prozradila, že kombinace chutí všechny hosty pokaždé fascinuje a s nadšením si říkají o...
REKLAMA

Přidat komentář