Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jaká je ideální nádoba na suflé

Jaká je ideální nádoba na suflé

Vhodná forma pomůže suflé, aby se při kypění vydalo správným směrem.
14. 1. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Na pečení suflé můžete kromě klasických formiček použít prakticky jakékoli ohnivzorné nádoby přiměřené velikosti (i hranaté). Důležité je, aby měly obvodové stěny co možná nejkolmější ke dnu. Je-li nádoba příliš nízká a/nebo chcete mít jistotu, že se bude nákyp rozpínat správným směrem, sáhněte po pečicím papíru. Pruhem papíru obtočte nádobu tak, aby nahoře přečníval zhruba o pět šest centimetrů. Pak nádobu přes papír omotejte potravinářským nebo jiným tepluvzdorným provázkem či nití, utáhněte a uvažte. Pokud nemáte důvěru v sílu vajec, přidejte do slaného suflé špetku jedlé sody. Vzhůru k výškám!

REKLAMA

Přidat komentář