Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
12 rad...

12 rad...

...pro zacházení s červenou řepou
15. 1. 2009 | Autor: redakce Apetitu
  1. Čerstvá řepa je křupavá a přirozeně sladká; jako doplněk jiných jídel je lépe ji upéci nebo povařit, zvýrazní to chuť.
  2. Šťávu při vaření nebo pečení červené řepě nejlépe zachováte, když necháte řepě slupku, lístky a kořínek.
  3. Mikrovlnka uvaří řepu na nejvyšší stupeň za 9 až 12 minut. Slupku propíchejte.
  4. Saláty s řepou lépe chutnají s voňavým octem, jako je balsamico či jablečný.
  5. Grilování vytáhne z řepy to nejlepší.
  6. Bobkový list, nové koření, hřebíček, tymián, kopr, ale i česnek a citrusová šťáva i kůra se s řepou milují.
  7. Starší řepa ocení při vaření přidat lžičku soli a lžičku cukru. Jinak ale vodu nesolte, řepa totiž obsahuje minerální soli.
  8. Vaření nezničí zářivou barvu, když přidáte do vody lžíci běžného octa; zlepší i chuť.
  9. Jablečná šťáva smíchaná s řepnou je báječná a úžasně osvěžující!
  10. Listy řepy můžete připravit jako špenát.
  11. Loupání provádějte nejlépe v gumových rukavicích; skvrny na rukou vymněte vlhkou solí a citronovou šťávou.
  12. Prkénka na krájení vyčistíte od řepných skvrn jen roztokem sava.
REKLAMA

Přidat komentář