Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Do mrazáku: čerstvá strouhanka

Do mrazáku: čerstvá strouhanka

Zásoby pro strýčka Příhodu
17. 5. 2012 | Autor: redakce Apetitu
Až budete připravovat čerstvou strouhanku z bílého chleba, umixujte jí v robotu alespoň dvojnásobnou várku a část zamrazte. Nejlepší je ochucená parmazánem a bylinkami. Skvělá je petrželka a tymián. Skladujte ji ve vzduchotěsné mrazuvzdorné nádobě. Po vyjmutí z mrazáku strouhanka povolí už za dvě hodiny.

Strouhanka z čerstvého bílého chleba má spoustu použití. Můžete ji opražit a posypat s ní těstoviny (na chudém italském venkově dříve nahrazovala parmazán. Vyzkoušejte třeba macaroni s rajčátky.). Udělejte z ní křupavou vrchní vrstvu zapékaných pokrmů, jako jsou těstoviny, ryby, plátky cibule či plněné lilky, cukety a žampiony. A samozřejmě nemůžeme zapomenout na úplnou klasiku: obalované řízky.

Podívejte se na video, jak připravit čerstvou strouhanku krok za krokem.

Přidat komentář