Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Do mrazáku: čerstvá strouhanka

strouhanka
ZDROJ: Flickr.com, Jane Charlesworth
sdílet:

Zásoby pro strýčka Příhodu

Až budete připravovat čerstvou strouhanku z bílého chleba, umixujte jí v robotu alespoň dvojnásobnou várku a část zamrazte. Nejlepší je ochucená parmazánem a bylinkami. Skvělá je petrželka a tymián. Skladujte ji ve vzduchotěsné mrazuvzdorné nádobě. Po vyjmutí z mrazáku strouhanka povolí už za dvě hodiny.

Strouhanka z čerstvého bílého chleba má spoustu použití. Můžete ji opražit a posypat s ní těstoviny (na chudém italském venkově dříve nahrazovala parmazán. Vyzkoušejte třeba macaroni s rajčátky.). Udělejte z ní křupavou vrchní vrstvu zapékaných pokrmů, jako jsou těstoviny, ryby, plátky cibule či plněné lilky, cukety a žampiony. A samozřejmě nemůžeme zapomenout na úplnou klasiku: obalované řízky.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč