Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Klasika k obědu: telecí řízek

Klasika k obědu: telecí řízek

Naučte se vídeňskou legendu. Z jednoho jídla připravíte hned tři varianty.
18. 5. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Smažený řízek patří k jídlům, která se na talíři dlouho neohřejí. Ten z jemného telecího masa vám představíme ve třech báječných kombinacích. Stačí si připravit řízky do mrazáku do zásoby a pak už jen postupně vytahovat a smažit a smažit. Nezapomeňte však na následující pravidla mražení:

  1. V mrazničce vydrží obalené, ale neusmažené řízky až tři měsíce.
  2. Pro rozmrazení vyjměte požadovaný počet řízků a položené vedle sebe je v chladničce nechte zcela rozmrazit.
  3. Stejným způsobem samozřejmě můžete připravit a zamrazit řízky z vepřového nebo kuřecího masa.
  4. Přímo maso se nesolí záměrně, aby nepustilo šťávu, ale komu nestačí sůl přidaná do strouhanky, může zariskovat.

Náš tip: Zkuste experimentovat s bylinkami přidanými do strouhanky – skvělá je petrželka a tymián.

4× telecí řízek:


Související

Telecí kotlety s lilkovou krustou

Maso i zeleninová příloha v jednom, takže pokrm stačí doplnit jen bagetou.
REKLAMA

Přidat komentář