Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
5 nápadů, co dát na pizzu

5 nápadů, co dát na pizzu

Jeden základ, pět různých chutí. Upečeno bleskurychle.
23. 5. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Naučte se základní těsto na pizzu a pak už se jen bavte podle chuti a aktuálního stavu lednice. Upéct můžete i pizzu doslova minimalistickou – jen samotnou placku z těsta, kterou po vytažení z trouby potřete bazalkovým pestem a pokladete mozzarellou. Chybu neuděláte, pokud zkombinujete po jednom druhu zeleniny, bylinek a sýra, popřípadě uzeniny. Méně je více – pizze sluší jen několik ingrediencí, jejichž chutě se navzájem nepřebíjejí. To do puntíku splňují i následující kombinace, které můžete dát na pizzu:

  1. Špenát, gorgonzola, citronová kůra
  2. Sardelky, cherry rajčátka, kapary, parmazán
  3. Čtyři druhy sýra, vlašské ořechy
  4. Cuketa, čerstvý sýr, citron, tymián
  5. Červená cibule, prorostlá slanina, kozí sýr

Apetitonline.cz doporučuje: Pizzu pečte nejlépe na tenkém hliníkovém plechu, který dobře vede teplo. Pokud můžete, nechte každý plech pořádně nahřát. Pizza zůstane tenká a křupavá. Nepřilnavost zajistí papír na pečení.


REKLAMA

Přidat komentář