Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak nejlépe oškrábat citrusovou kůru? Použijte zester

Šikovný pomocník oškrábe citrony, pomeranče, ale i okurky!
7. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Zester je speciální škrabka na citrusovou kůru. Na konci rukojeti má řadu drobných kovových oček. Ta jsou pořádně nabroušená, a proto dokážou precizně oddělit svrchní aromatickou část citrusové kůry od bílých hořkých blan. Zester skvěle oškrábe citrony a pomeranče. Také s ním můžete ozdobně okrájet okurku. Škrabka na citrusy mívá z boku jedno větší očko, kterým vytvoříte krásné tenké a dlouhé proužky kůry pro kandování

Něco navíc: Pod názvem zester nabízejí výrobci malé ploché struhadlo či větší, do dlaně tvarovanou škrabku se zásobníkem. Nám se však nejvíc osvědčil klasický zester s rukojetí, který se velikostí podobá běžné nožíkové škrabce na zeleninu. Výběr je jen na vás.

REKLAMA

Přidat komentář