Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na to: šťavnatý losos z pánve

Jak na to: šťavnatý losos z pánve

Jak opéct filet lososa na pánvi, aby byl propečený tak akorát, a zůstal šťavnatý? Poradil nám šéfkuchař Gwendal le Ruyet, který pochází z francouzské Bretaně.
8. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu
Rybu opékejte i s kůží. Ta filety chrání před vysušením i přílišným opečením. Navíc je jednodušší odstranit kůži z hotové než ze syrové ryby.

Lososa smažte cca 4 minuty na oleji, teprve pak v pánvi rozpusťte máslo a rybu v něm obalte. Pánev již nenechávejte nad plamenem, ryba dojde působením tepla. Pokud ji chcete rovnou opékat na másle, potom jedině na přepuštěném (recept), aby se při smažení nepřipalovalo.

Při smažení nejdříve chvíli kružte filety po pánvi, losos se pak na ni nepřichytí.

Aby byl losos ještě voňavější, můžete ho před podáváním přelít máslem na mřížce nad pekáčem. Tuk steče dolů a na rybě ho zůstane jen trocha.
REKLAMA

Přidat komentář