Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Hladkolistá petržel voní víc než kudrnka

Hladkolistá petržel voní víc než kudrnka

Bylinka k ozdobě i dochucení
11. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Naťovou petrželku, ať už celou snítku, nebo nasekanou, přidáváme do jídla téměř automaticky. Většinou pro barevné zpestření jídla. Petržel však může být víc než jen zelenou ozdobou talíře. Je mimořádně bohatá na vitamin C, ale především nádherně voní a výborně chutná. Své o tom vědí Italové, kteří nasekanou natí dochucují těstoviny, polévky i rizota. Tvoří zkrátka základ jejich kuchyně, a proto se petrželce s hladkými špičatými listy někdy říká italská. Nikdy by však do jídla nepřidali kudrnku a vědí proč. Oproti hladkolisté petrželi totiž nemá tak příjemné a výrazné aroma a její listy působí v jídle škrábavě.

Náš tip:
Nasekanou hladkolistou petržel můžete zamrazit. Nejlepší je ale čerstvá ze zahrádky nebo trhu. Přidejte ji do másla, čerstvé strouhanky nebo pomazánky.

REKLAMA

Přidat komentář