Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak používat ančovičky

Jak používat ančovičky

Důležitá přísada nejen pro letní vaření.
18. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Ančovičky neboli sardelky jsou základem středomořské kuchyně. Najdete je v mnohých italských jídlech stejně jako v provensálském slaném koláči s olivami pissaladière. Mají výraznou rybí chuť a jsou velmi slané, pozor tedy, ať jídlo nepřesolíte.

Sardelové filety se nejčastěji prodávají naložené v rostlinném oleji. Doporučujeme kupovat ty ve sklenici. Do jídla vám obvykle stačí jen několik řezů. Nespotřebované tak můžete díky šroubovacímu víčku opět zavřít, což u plechovky nelze.

Ančovičky jsou skvělé na dochucení omáčky i salátových zálivek. Zvýrazní také pizzu, těstoviny a quiche. Nebojte se je přidat do míchaných vajíček, olivové tapenády, do sendvičů nebo jimi ozdobit drobné chuťovky.

3 recepty pro inspiraci:






REKLAMA

Přidat komentář