Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak skladovat olivový olej

Jak skladovat olivový olej

Kvalitní ingredience si zaslouží správnou péči.
26. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Olivovému oleji svědčí skladování v temnu při teplotě okolo 20 °C. Nádobu vždy dobře uzavřete. Pokud jste koupili olej v lahvi z bílého skla, obalte ji doma alobalem a uložte do tmy. Olivový olej nemusí být v lednici. Chladem tuhne a u některých druhů to může mít negativní vliv na chuť. Do lednice naopak patří nespotřebovaná nebo předem připravená zálivka s olivovým olejem. Pokud vám v lednici ztuhne, nechte ji povolit při pokojové teplotě a pak ji znovu prošlehejte nebo protřepejte v uzavřené nádobě.

Panenský olivový olej je skvělý nejen do zálivek na salát, ale také do marinád či těstovin.



Související

Bylinkový olej s rozmarýnem

Olej můžete použít k dochucení těstovinových salátů, do marinády, na zakápnutí toustu s rybičkami nebo na dochucení...
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Našla sem na internetu olivový olej terra creta prodávaný v litrové plechovce, podle článku by to mělo být nejideálnější balení, ve tmě. Kupujete si někdo litrové plechovky, jak se s tím manipuluje, nevytéká třeba olej z plechovky při nalévání, je to praktické?

Přidat komentář