Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na přípravu domácích baget

Jak na přípravu domácích baget

Udělejte si domácí bagety a užívejte si léto.
27. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Domácí bagety se stávají oblíbeným letním jídlem. Jsou jednoduché, chutné a jejich přípravu zvládne opravdu každý. K přípravě této pochoutky potřebujete jen několik základních surovin, které najdete doma.

Aby se z obyčejné bagety se šunkou a sýrem stalo originální jídlo, stačí jen pár nových přísad. Vyměňte obligátní rajčata a listový salát za avokádo, pečené papriky, okurky, rukolu, řapíkatý celer nebo špenát. Místo tučné majonézy si připravte vlastní domácí variantu odlehčenou jogurtem, čerstvý dresink nebo pikantní čatní. Připravit můžete i domácí pomazánku z čerstvého sýra a bylinek. Sendviče dobře ochutí také aromatické pesto, například bazalkové nebo ze sušených rajčat. Vždy kombinujte jen několik základních ingrediencí a bagety nepřeplňujte, aby vám náplň nepadala a nevytékala.

Tip redakce: Pokud nestíháte přípravu baget doma, zajděte na nové letní menu do Bageterie Boulevard, které je tentokrát inspirované Itálií. Ochutnat můžete milánskou bagetu s restovaným kuřetem, pečenými rajčaty, olivami, kapary a parmazánem nebo vegetariánskou bagetu verdure s grilovaným lilkem, cuketou, sušenými rajčaty, rukolou, bazalkou a zapečenou s mozzarellou. Jako dezert si dejte smetanovou panna cottu s malinami.

Připravila Irena Vaňková
REKLAMA

Přidat komentář