Sýr původem z Kypru je velmi oblíbený v celém Řecku a na Středním východě. Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího mléka, někdy také s přídavkem mléka kravského. Má pevnou strukturu, jemnou konzistenci a slanou chuť.
Halloumi je ideální na grilování a smažení, protože se rozpouští při vyšších teplotách než jiné sýry a zachovává si pevnou strukturu. Je skvělý také do salátů a s tepelně upravenou zeleninou. Můžete jím naplnit sendviče či bagety. Výborně se doplňuje s tradičními řeckými bylinkami mátou a oreganem. Ochutnejte sýr Halloumi pečený ve vinných listech s oreganem a česnekem.
Lahůdka z grilu: sýr Halloumi
Maso už se vám přejedlo? Ozvláštněte letní grilování sýrem Halloumi. Na jeho chuť jen tak nezapomenete.
19. 7. 2012 | Autor:
redakce Apetitu
Přidat komentář