Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak správně uchovat zavařeniny

Jak správně uchovat zavařeniny

Při konzervování se řiďte následujícími pravidly. Zajistí vám dobroty ze skleničky i v zimních měsících.
26. 7. 2012 | Autor: redakce Apetitu
  • Sklenice i víčka perfektně omyjte; buď v myčce, nebo v horké ,jarové‘ vodě; víčka doporučujeme přelít vroucí vodou z varné konvice a pak s nimi manipulovat jen pomocí kleští.
  • Těsně před plněním horkou směsí, jako je třeba džem, je lepší sklenice nahřát (např. v troubě při 100 °C), aby se hmota neochladila.
  • U horkých sklenic a horkého obsahu stačí sklenici pevně zavíčkovat a obrátit dnem vzhůru; víčko díky vzniklému podtlaku samo pevně přilehne. Nechte vychladnout. Sterilovat už není třeba.
  • Sterilování je však jistota, zavařeniny se pak nezkazí několik let.
 
Spoustu dalších dobrých tipů a recepty na neobvyklé zavařeniny najdete v srpnovém Apetitu. Zkuste to letos jinak a připravte skleničky s ovocnou hořčicí, chilli džemem anebo medem z hrušek. Ze spíže či mrazáku budou mizet závratnou rychlostí.



REKLAMA

Přidat komentář